SKINKA

 

Skinkan är för svensken en välkänd detalj, ingen jul utan julskinka! Skinkan är faktiskt användbar till så mycket mer; skivad till schnitzel, strimlad i en wok eller kokt och tunnskivad på smörgåsen. Föga förvånande är det grisens bakdel och delar av bakben som blir skinka. Det är dock inte alla att skinka med bakbenet kvar som skivats blir flintastek.

 

 

Skinkstek

Till 4 port. 

1 kg skinka

½ dl salt

3 vitlöksklyftor

rosmarin

timjan

½ dl olivolja

2 msk honung

 

Sätt ugnen på 150grader. Gnid in köttet med salt, finhackad vitlök, timjan och rosmarin. Ugnstek skinkan i ca 3-3½ timme. Ta ut stek och höj ugnstemperaturen till 200grader. Ringla över honung och olivolja, griljera sedan i ca 10min.

 

Modifierad efter recept på ica.se.

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.