sidflask
SIDFLÄSK

 

Sidfläsk äts sällan som huvudingrediens i en måltid, oftast får den ackompanjera en rätt. Nedan finns exemplet raggmunk, men sidfläsket kan också tärnas och förgylla en Bouef Burguignon.

 

 

Raggmunk med fläsk

Till 4 port. 

1kg potatis

1 ägg

1 msk mjöl

smör

salt

peppar

800g rimmat sidfläsk, skivat

Skala och riv potatisen, grova delen av rivjärnet. Salta lätt och krama ur vätkan. Vispa ihop ägg och mjöl, vänd sedan ner potatisen. Blanda ihop snabbt, salta, peppra.

Stek fläsket frasigt och plocka upp fläsket när det är gyllenbrunt. Spara lite flott i pannan, komplettera med lite smör, för stekning av raggmunkarna. Håll sedan fläsket varmt medan du steker raggmunkarna. Klicka i raggmunkssmet i den varma pannan och platta ut till så tunna munkar som det går. Stek dem gyllenbruna och servera dem varma med rårörda lingon och/eller äppelkompott.

 

Recept efter Leif Mannerström

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.