RULLE

 

Baksidan av låret består av en rund, avlång muskel. Denna muskel blir rullen, en detalj med mycket bindvävsfibrer inspränga mellan muskelfibrerna. Rullen ser efter uttag från slaktkroppen verkligen ut som en rulle. Den är jämtjock och lämpar sig därför till att röka och strimla. Då den har högt bindvävsinnehåll ska man skiva eller strimla köttet tunnt alternativt tillaga under lång tid (så som tjälknöl). 

 

Teriyaki

Rätten återfinns inom den japanska matlagningen och betyder ungefär glänsande stekning. Teriyaki är egentligen en marinad som kan användas på diverse sorters kött, här modifierad då originalingredienserna är svåra att få tag i i Sverige.  

                                                                     

 Till 4 port.

600g rulle, fint strimlad


Marinad:

japansk soya

rapsolja

socker

sambal oelek


Tillbehör:

sesamfrön

rivna morötter

vitvinsvinäger

riven ingefära

Lägg köttet i marinaden, låt vila i kylskåp minst en timme.  Stek köttet i en wokpanna och avsluta med att strö över sesamfrön. Häll över lite vitvinsvinäger över de rivna morötterna. Servera teryakin med de rivna morötterna, ris, lite riven ingefära och teriyakisås (finns på flaska i vanliga matvaruaffärer).

Tips! Det finns Teriyakimarinad färdig att köpa, blanda bara med det strimlade köttet och stek på. Servera med ris och grönsaker - riktigt bra fast food!

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.