REVBENSPJÄLL/SPARE-RIBS

 

Revbensspjäll är de främre, tjockare revbenen medan spare-ribs är de tunnare bakre revbenen. De recept som finns för den revbensspjäll passar även spare-ribs och tvärtom. Bäst blir revbensspjäll ugnstillagade, de får då en krispig yta tack vare att fettet blir närmast karamelliserat.

 

 

Klassiska revbensspjäll

Till 4-6 port.

800g-1kg revbensspjäll

flytande honung

timjan

rosmarin

salt

peppar

Sätt ugnen på 200grader. Gnid in revbensspjällen med flytande honung. Krydda med rikligt med rosmarin och timjan, salta och peppra. Tillaga i 30min i ugnen med den köttiga sidan upp, vänd sedan på spjällen och tillaga ytterligare 45-55min.

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.