MÄRGPIPA

 

Från frambenet mot bröstkorgen finns stora muskelgrupper. Dessa blir styckningsdetaljen märgpipa hos oss, av andra ibland kallad bog. Namnet märgpipa kommer från att man ibland har kvar delar av frambenet i detaljen, och skivar den, då ses en märgpipa centralt i skivan. Vi levererar märgpipa utan ben i detaljen, om inget annat är överenskommet. Då märgpipan är från en "tuff" muskelgrupp med låg fetthalt bör man göra långkok på detta kött. Eftersom detaljen är mycket smakrik får man en mycket fyllig smak på sin gryta.

 

 

Kalops

Till 4 port. 

1 kg  högrev, skuret i stora tärningar

4 st  gula lökar

6 st  morötter

3 st  lagerblad

12 st  kryddpepparkorn

3 msk konc. kalvfond

7 dl vatten

salt och peppar

smör och olja till stekning

 

Bryn köttet i smör och olja i en stekpanna tills bitarna fått färg. Lägg köttbitarna i en kastrull och häll i kalvfonden och vatten. Koka upp och skumma av. Stöt kryddpepparn i mortel och lägg i grytan med lagerbladen. Salta och peppra. Skala löken och morötterna, tärna och lägg i grytan.

Låt kalopsen puttra i ca 1,5 timme eller tills köttet är mört.

Smaka ev av med mer salt och peppar. Serveras med rödbetor och kokt potatis.

 

Modifierad efter recept från Per Morberg.

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon