
NÖTFÄRS
Alla köttbitar som är för små för att bli antingen styckningsdetalj eller grytbitar blir mald till färs. Beroende på djurets ålder och hull kommer färsen ha olika fetthalt. Slakteriets kvarn avgör hur grov färsen blir och därför skiljer sig nötfärs från nötfärs. Ibland kan man behöva blanda in fläskfärs för att en bra fetthalt i sin färs, men färs från stutar som haft fri tillgång på grovfoder och fått växa långsamt får oftast en hög fetthalt (15-20%), fläskfärs är då onödig. Nötfärs är en allround-produkt; lämplig till allt från soppa till tacos.
Biff à la Lindström
Till 4-6 port.
500 gram nötfärs
1 finhackad gul lök
1 dl inlagda, tärnade rödbetor
2 msk tärnad ättiksgurka
salt och peppar
3 äggulor
2 msk grovhackad kapris
1 msk dijonsenap
ev. lite rödbetsspad för rätt konsistens
Blanda alla ingredienser och forma sedan 6 eller 8 biffar. Stek biffarna i smör och olja, cirka 4 min på vardera sida.
Servera med kokt potatis, dijonsenap, kapris och riven pepparrot.