
UTSKUREN KOTLETTRAD & FLÄSKKOTLETTER
Utskuren kotlettrad, ytterfilé, grillspjut eller fläskhare; kär styckningsdetalj har många namn. Detaljen är användbar till en rad olika rätter så som schnitzel, om den skivas, och som stek i ugn. Den fungerar även att grillas eller rökas och det sistnämnda kallas av de flesta för kassler.
Fläskkotlett är samma kött, men skivat och med benet kvar.
Skinkschnitzel
Till 4 port.
600g kotlettrad, skuren i ca 1 cm tjocka skivor
vetemjöl
salt och peppar
ägg
mjölk
ströbröd
Ta fram tre tallrikar; på första tallriken häller du upp mjöl, salta och peppra. På tallrik två har du på ägg och en skvätt mjöl, vispa. På tredje tallriken har du rikligt med ströbröd. Om man önskar kan man banka ut köttskivorna något innan panering. Panera köttet: mjöl-ägg-ströbröd. Stek i omgångar med rikligt med smör.Servera med ris och örtsmör eller, för att efterlikna wienerschnitzel: anjovisfilé, citron och kapris
.