UTSKUREN KOTLETTRAD & FLÄSKKOTLETTER

 

Utskuren kotlettrad, ytterfilé, grillspjut eller fläskhare; kär styckningsdetalj har många namn. Detaljen är användbar till en rad olika rätter så som schnitzel, om den skivas, och som stek i ugn. Den fungerar även att grillas eller rökas och det sistnämnda kallas av de flesta för kassler.

Fläskkotlett är samma kött, men skivat och med benet kvar.

 

 

Skinkschnitzel

Till 4 port. 

600g kotlettrad, skuren i ca 1 cm  tjocka skivor

vetemjöl

salt och peppar

ägg

mjölk

ströbröd

Ta fram tre tallrikar; på första tallriken häller du upp mjöl, salta och peppra. På tallrik två har du på ägg och en skvätt mjöl, vispa. På tredje tallriken har du rikligt med ströbröd. Om man önskar kan man banka ut köttskivorna något innan panering. Panera köttet: mjöl-ägg-ströbröd. Stek i omgångar med rikligt med smör.Servera med ris och örtsmör eller, för att efterlikna wienerschnitzel: anjovisfilé, citron och kapris

.

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.