INNANLÅR

 

På insidan av låret sitter innanlåret. Då musklerna som utgör innanlåret har lite senor i sig samt har låg fetthalt är denna detalj väldigt jämn och att putsa köttet är oftast onödigt. I butik säljs helt innanlår under benämningen nötstek och tunt skivad får detaljen namnet lövbiff. Då innanlåret är homogent så är detta en optimal detalj att göra stek av. Tack vare dess sammansättning ger den bra skivor vid servering.

 

 

Söndagsstek

Till 8-10 port. 

1,5-2 kg innanlår

salt, rosmarin, svartpeppar, rosépeppar

vitlöksklyftorsmör

Sätt ugnen på 175grader. Gnid in kryddorna i köttet, stick små hål i köttet och tryck i vitlöksklyftorna. Lägg sedan innanlåret i en ugnsfastform. Smält smöret och ringla det över steken. Stek i ugnen ca 1,5 timme, eller tills innertemperaturen är minst 62grader. Ös vätskan i formen över steken en gång i halvtimmen för att göra steken saftigare.

Serveras skuren i tunna skivor med pressad potatis eller ris.

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.