OXFILÉ

 

Oxfilén sitter under ryggraden och består av två delar: ett huvud och en svans. Det är ingen skillnad på kvaliteten på de olika delarna, men svansen smalnar av mot slutet och kan därför vara den del som översteks om man helsteker sin filé. Oxfilé av hög kvalitet är en del som ska njutas okonstlad, gärna skuren i rejält tjocka skivor och snabbt stekt (ibland kallat tournedo). Salt och peppar är allt som ska tillsättas köttet, satsa istället på en sås som kompleterar köttet.

 

 

Rödvinsås

Till 4-6 port. 

4 hackade schallotenlökar

1 hackad morot

1 skivad purjolök

2 skivor bacon

100g champinjoner

rapsolja

1msk mörkt muscovadosocker eller farinsocker

750ml rött vin

3 liter fond eller 3dl konc. fond utspädd i vatten

1 lagerblad

2 kvistar persilja

2 kvistar timjan

1 msk balsamvinäger

maizena

Stek grönsaker och bacon i en kastrull, tillsätt sockret på slutet och låt det smälta in i grönsakerna. Häll på fond och vin. Ha i kryddorna, gärna i en kryddpåse, och reducera ner vätskan till ca hälften. Sila därefter såsen och ta upp kryddpåsen. Blanda i balsamvinäger och vid behov gör såsen tjockare med lite maizenamjöl.

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon