
ENTRECÔTE
Ordet entrecôte kommer från franskan och betyder ovanpå revbenen. Ddetaljen kommer föga förvånande alltså från musklerna som finns ovanpå revbenen och är rikligt marmorerad med insprängt fett vilket gör den en fröjd att tillaga. Från djur som fått växa långsamt och med fri tillgång på foder är detta den bästa detaljen enligt många.
I ärlighetens namn så finns det egentligen bara ett sätt att tillaga en entrecôte så man till fullo kan uppskatta dess kvaliteter - grilla den! Dess marmorering passar utmärkt på grillen och dess karaktäristiska fettkärna ger under grillningen en oslagbar smak. En favorit, men det är ingen bantarmat.
Grillmarinad
Till 600-800g entrecôte
1 dl rapsolja
3 msk rödvinsvinäger
1 msk soya
2 msk honung
2-3 dl öl
peppar
Blanda ingredienserna och låt marinera i minst 1 timme i kylskåp. Öl ger karaktär till köttet och gör det ännu mörare. Välj ett öl med mycket karaktär, gärna en mörk lager.