ENTRECÔTE

 

Ordet entrecôte kommer från franskan och betyder ovanpå revbenen. Ddetaljen kommer föga förvånande alltså från musklerna som finns ovanpå revbenen och är rikligt marmorerad med insprängt fett vilket gör den en fröjd att tillaga. Från djur som fått växa långsamt och med fri tillgång på foder är detta den bästa detaljen enligt många.

I ärlighetens namn så finns det egentligen bara ett sätt att tillaga en entrecôte så man till fullo kan uppskatta dess kvaliteter - grilla den! Dess marmorering passar utmärkt på grillen och dess karaktäristiska fettkärna ger under grillningen en oslagbar smak. En favorit, men det är ingen bantarmat.

 

 

Grillmarinad

Till 600-800g entrecôte

1 dl rapsolja

3 msk rödvinsvinäger

1 msk soya

2 msk honung 

2-3 dl öl

peppar

Blanda ingredienserna och låt marinera i minst 1 timme i kylskåp. Öl ger karaktär till köttet och gör det ännu mörare. Välj ett öl med mycket karaktär, gärna en mörk lager.

 

Vår filosofi är att ta fram kött
av högsta kvalitet från djur
uppfödda med den främsta djurvälfärden.

 

Vi vill främja en sund köttkonsumtion
där köttet valts med stor omsorg;
omsorg om naturen, djuren
och ett hållbart levene.

 

När du väljer kött, unna dig det bästa.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook App Icon
  • Instagram App Icon